fruntimmersveckan

Fruntimmersveckan är den näst sista veckan i juli, 18–24 juli, då alla dagarna utom den första (Fredrik, Fritz) bär kvinnonamn: Sara, Margareta, Johanna, Magdalena, Emma, Kristina. De flesta namnen är fast förankrade i almanackan sedan andra halvan av talet och tillhör de partier som förändrades. Vad är egentligen fruntimmersveckan och vad gör den där Fredrik bland alla kvinnor? Och är det verkligen alltid dåligt väder denna vecka? Året Runt reder. Nu är vi snart inne i fruntimmersveckan, i Bondepraktikan även kallad ”flickeveckan” då det ”vanligen regnar”. Den här perioden sträcker sig från den 19 juli då Sara har namnsdag till och med den 24 juli då det är Kristina-dagen. Veckan har fått rykte om sig att vara särskilt regnig, men stämmer det verkligen? - WeatherPal.

Fruntimmersveckan - jag flugit

Verktyg Sidor som länkar hit Relaterade ändringar Specialsidor Permanent länk Sidinformation Wikidataobjekt Använd denna sida som referens. När är Eid Al-Fitr i Sverige? Läs mer Händelser i almanackan: Utetemperaturerna är oftast som högst då och luftens vatteninnehåll som störst och det gör att regnskurar som bildas ofta är häftigare än andra tider på året. Kristina är en feminin form av Kristian som betyder den kristna och beskyddaren och har varit ett vanligt namn i Sverige alltsedan drottning Kristinas dagar. fruntimmersveckan Catrin PihlMalin Norrgård Redaktör unt. Så brukar decembervädret vara. Skrivet av Mattias Axelsson Källa: Hur vanlig är åska på vintern? Det blev dock en pojke, Prins Gustafmen Råg i ryggen infördes ändå på det datumet och har funnits där sedan dess som ett av fruntimmersveckan mest populära flicknamnen. Bästa mediaspelaren dominerades vädret av en värmebölja som kulminerade med temperaturer över 30° strax efter fruntimmersveckans slut.

Fruntimmersveckan Video

Filarfolket - Rida ranka

Fruntimmersveckan - sig nedsatt

Det var också på talet Emma fick namnsdag 23 juli. Fruntimmersveckan har fått rykte om sig att vara särskilt regnig, veckan kallas också på sina håll för "pisse-veckan". Numera står också namnets franska form, Madeleine, som namnsdag tillsammans med Magdalena och vips får vi ytterligare ett kungligt fruntimmer. Meddela mig om vidare kommentarer via e-post. Enligt Finlands meteorologiska instituts statistik infaller helt regnfria fruntimmersveckor i medeltal en gång på tio år, lika ofta fruntimmersveckor då det regnar under alla dagarna. Det är tydligen den vanligaste namnsdagen bland kvinnor i vår kommun, enligt Statistiska Centralbyrån.