integretet

Rätten till integritet faller inom ramarna för mänskliga rättigheterna och åtnjuter ett grundlagsskydd i den svenska regeringsformen 2 kapitlet 6 paragrafen. Även i Europakonventionens artikel finns ett rättsligt skydd. Men såväl regeringsformen som Europakonventionen lämnar utrymme för inskränkningar under vissa  ‎Personlig integritet · ‎Fysisk integritet · ‎Genetisk integritet. Personlig integritet. Var kommer den här beskrivningen från? Läs mer. Personlig integritet är den enskildes rätt att kontrollera vem som kan få tillgång till dennes privata information. Ja, som rubriken lyder - nån som kan svara? Ge gärna konkreta exempel, gärna flera och olika).

Integretet - handtag fungerar

Nyheter 12 DEC I vår får ortopeder och radiologer sällskap av artificiell intelligens på Danderyds sjukhus. Ledarskap är därför ett förtroende som givits till dig av andra. Nyheter 07 DEC Tveksamheter kring metoderna för medicinsk åldersbedömning av asylsökande har fått Migrationsverket att tillfälligt stoppa alla beslut som gäller flickor. Forskare har undersökt orsakerna by Redaktionen på Företagande Starta företag — steget efter affärsplan och idé by Ageras Starta företag tillsammans - 5 bästa tipsen för att få det att funka by Redaktionen på Företagande Se fler inlägg. Lättillgänglig journalinformation bidrar i många situationer till bättre vård men ökar oundvikligen risken för brott mot och kränkning av den personliga integriteten. Risk för förväxling av okända patienter Nyheter 11 DEC I ett brev till socialminister Annika Strandhäll efterlyser tre läkare ett bättre system för patienter vars identitet är okänd när de kommer till sjukvården.

Integretet - till

Den här artikeln bör enligt ett förslag slås ihop med Integritet rättighet Se diskussion. Hur lojal ska jag vara utan att ge avkall på min integritet? Tunga förkämpar för integritet och frihet på nätet i USA har i ett brev till ägaren Microsoft ställt frågan om amerikanska myndigheter kan avlyssna telefontjänsten. Ett forskningsperspektiv by Peter Österberg. Kassalikviditet och balanslikviditet by Redaktionen på Företagande Räkna ut räntetäckningsgrad by Redaktionen på Företagande Vid hög vinst, sänk skatten genom att låta bolaget vila i fem år by John Knutsson Se fler inlägg. Få kontroll på ditt företags rykte online Artiklar i samarbete.